Alex Ramstad Døsvik ny leder i Forbundet!

Forbundets landsmøte 2019 er avsluttet. Alex Ramstad Døsvik ble klappet inn som ny leder av Norges kristelige studentforbund.

Alex Ramstad Døsvik, ny leder i Forbundet

Alex har vært med i Forbundet siden 2015, og har bakgrunn fra Trondheimsforbundet. For tiden er han student ved Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. I tillegg til Forbundet, har Alex bred organisasjonserfaring på både lokalt og nasjonalt nivå fra Skeiv Ungdom, 4H, og fra Ungdomsråd, Bispedømmeråd og Kirkerådets LHBT-utvalg.

– Jeg er en generelt rolig og positiv type, som elsker å fordype meg ned i organisasjonslivet, noe som kan speile seg i en hektisk, men veldig givende hverdag, forteller Alex.

– Med verv både innen Den norske kirke, i bispedømmeråd og i kirkerådets LHBT-utvalg, og i sentastyret hos Skeiv Ungdom, så har jeg et godt grunnlag fra det organisatoriske med meg inn i ledervervet i Forbundet. Jeg har vært medlem i Forbundet siden 2015, og har fram til i høst vært tilknyttet Trondheimsforbundet. Der har jeg lagt grunnlaget for min kunnskap om Forbundet, før jeg nå har flyttet til Oslo, for å studere teologi. Det som ellers kan være verdt å vite om meg er at jeg er glad i brodere, jeg samler på gode minner, og jeg elsker å lage nye ting på kjøkkenet.

Forbundet går fortsatt foran
– Å bli valgt som ny leder av Forbundet ser jeg først og fremst på som en enorm tillitserklæring, samtidig som jeg gleder meg veldig til å komme i gang med arbeidet for organisasjonen. Det har vært litt nervepirrende å ta på seg oppgaven med tanke på at jeg ikke har hatt noen andre verv i organisasjonen tidligere, men jeg føler meg veldig trygg på at jeg likevel har en kompetanse som kan tjene organisasjonen på en god måte. Jeg skal heller ikke legge sjul på at jeg er veldig takknemlig for det resterende landsstyret og alt vi skal jobbe med sammen. Det er også en gavepakke at jeg har fått med meg Andreas som nestleder en periode til, jeg tror vi er en lederduo som kan utfylle hverandre veldig fint.

– Samtidig tenker jeg at det er skikkelig kult at Forbundet fortsatt går foran, og at valgkomiteen og landsmøtet har gått inn for en skeiv, trans leder. Her er det ikke tvil om at det er en organisasjon hvor det er plass til skeive, og at det ikke er en påvirkende faktor når en ser etter gode kandidater til tillitsverv.

Solidaritet og likeverd
– Hvilke av Forbundets kampsaker er du særlig opptatt av?
– Av Forbundets kampsaker er det flere av sakene som står meg nær. Det er viktig for meg at vi som Forbundet formidler at vi er kristenprogressive både gjennom det vi tror, og det vi gjør. At vi tror på en Gud som gjennom Jesu radikale kjærlighet lærer oss å vise og å handle i solidaritet og å kjempe for likverd, tror jeg det er særlig viktig at vi viser. Dette gjenspeiler seg både i at jeg er opptatt av arbeidet vi gjør omkring et fritt Palestina, og i arbeidet for skeive i kirke og samfunn.

Hva mener du blir viktig for Forbundet den kommende perioden?
Den kommende perioden tror jeg det blir viktig å fortsette det fokuset Ingvild og det avtroppende landsstyret hadde fokus på rundt organisasjonsbygging, og å holde på nåværende medlemmer, vi må være aktuelle i livene hos våre medlemmer. Jeg gleder meg også til å jobbe med tema som landsmøtet vedtok som tema for 2019 – «diskriminering og religionsfrihet» – som vil tilegne organisasjonen mye kunnskap om et spennende tema. Til høsten er det nytt kirkevalg, og jeg tror det vil være viktig for Forbundet og være på banen for å fremme gode kandidater, da en ser at det også er krefter i Den norske kirke som ønsker å reversere vedtakene som ble fattet for likekjønnet vigsel.

Andreas Eggesvik gjenvalgt som nestleder
Andreas Torgrimsen Eggesvik ble gjenvalgt som nestleder. Andreas studerer kybernetikk og robotikk ved NTNU i Trondheim. Fra høsten av bor han i Oslo, der han vil jobbe som lærer og ta PPU ved siden av. Andreas har lang erfaring i Forbundet, først i lokalstyret i Trondheim og som representant i Landsstyret, så som nestleder det siste året.

Nestleder Andreas Torgrimsen Eggesvik

Det øvrige landsstyret består av:

Ingvil Holthe Enoksen (Bergen)
Ingrid von Harling Lien (Kristiansand)
Albert Andersen Øydvin (Oslo)
Marte Holm Simonsen (Oslo)
Marianne Meling Kvamsøe (Stavanger)
Lilly Marie Spjelkavik Hansen (Tromsø)

Elisabeth Arnevik (vara, Bergen)
Emil Pleym (1. vara, Oslo)
Kristian Sløgedal (2. vara, Oslo)
Maren Gottschalksen Grønhilder (vara, Stavanger)