Marte Olsen Svendal

Generalsekretær

Hvorfor jobber du i Forbundet?
Jeg jobber i Forbundet fordi jeg kom hjem da jeg fant Forbundet. Jeg kunne være feminist, Palestinaaktivist og kristen på en gang. Forbundet er så viktig for så mange som ikke kjenner seg hjemme i andre kristne miljøer, for i Forbundet kan du kan du være hele seg selv.

Arbeids-/studiebakgrunn?
Jeg har en bachelorgrad i utviklingsstudier og har jobbet ti år i Posten. I tillegg har jeg vært engasjert i en andre del organisasjoner, og bodd på Madagaskar, i Kenya og i Palestina.

Beste forbundsminne?
Mitt mest absurde forbundsminne skjedde under Forbundshelga 2019. Tidlig lørdag morgen kjørte jeg fra Utøya til Oslo for å hente Forbundshelgas siste deltakere: forbundslegenden, Halvor Moxnes, Stavangerforbunderen, Beate Steinsvik og den helt ferske Trondheimsforbunderen, Laura Jimenez. Da vi nesten var tilbake på Utøya, kom en puddel løpende midt i veien og i retning bilen. Vi måtte bråbremse og kjøre ut i veikanten. Vi forsøkte å finne eierne, men uten hell. Hver gang vi prøvde å kjøre derfra, løp puddelen foran bilen slik at vi nesten kjørte på den. Beate hadde med seg en baguett hun hadde tenkt å spise, men den ble i stedet en avledning for puddelen. Vi kjørte bort i rasende fart for å unngå at puddelen tok igjen bilen. Hvordan det til slutt gikk med denne rare puddelen vet ingen. Kanskje den ble påkjørt? Kanskje eierne fant tilbake til den? Vi håper på det siste. Reisefølget i bilen, Halvor, Beate, Laura og jeg, kom oss til slutt trygt til Utøya, og ble møtt av en hele Forbundshelga 2019 som velkomstkomité.